Végigjátszás

2012.12.29 22:55

1.1-hez készült./1.2-höz igazítva/

/ A zárójelekkel megjelölt *cuccoknak* közük van a legjobb befejezés eléréséhez. Próbáld meg mindet megtalálni. /

Egy szobában ébredsz fel. Ron K. Blade-nek hívnak, bár ezt a játék első 10-15 másodpercében még nem tudod. Menj ki a fogadóból, és nézz körül nyugodtan a faluban, jó móka beszélgetni az emberekkel! 2 hely van, amit mindenképpen meg kell látogatnod. Az egyik egy ház a falu keleti szélén. A padláson két kisgyerek veszekszik, hogy ki találja meg először a mesésknyvet. A harmadik polcról emeld le a könyvet, és add oda a gyerekeknek! Azután olvasd el a második polcon talált könyvet! A másik hely, ami nagyon fontos, az a polgármesteri hivatal, ami a fogadótól délre van. Itt vállalhatsz munkát. 2 munka közül választhatsz. Az egyik egy rablóbanda likvidálása, a másik egy tolvaj elfogása. Én a rablóbanda likvidálását ajánlom, mivel több xp-t(experience point) kapsz.
Bár ha a humánusabb megoldások kedvelője vagy, választhatod a rablófogást is.
A városból kimenet ne menj azonnal a rablóbarlangba, előbb inkább ugorj be a Kezdők Házába! Persze ide akkor is gyere el, ha a tolvajfogást választottad! Ez délre található, kék várszerű épület. Ha először játszol a játékkal, akkor mindenképpen fontos ide beugrani, de ha nem, akkor is ajánlott az ott megtalálható 100GP miatt.

Rablóbanda:
A barlang a várostól északra helyezkedik el, és csak egy vak nem venné észre a bejáratot. Bent asszem 11 rabló van. 10 rabló + 1 vezér. Irtsd ki hősiesen mind a 11-et! Ha az életed fogyogatni kezdene, akkor ajánlom a városban a templomot, és a Kezdők Házának legfelső szintjét, ezeken a helyeken fel tudod tölteni magad. Ha végeztél, vidd el a bizonyítékot(Rubinmedál) a polgármesteri hivatalba! Ja igen, bent a barlangban a vasajtó kulcsát a bal oldali lejárón túl lévő ládában találod.
A rablóvezér szobájában a hátsó falon van egy kapcsoló…

Tolvajfogás:
Megkapod a kulcsot, a raktárt hamar meg fogod találni. A tolvaj elfogása egy kis ügyességet követel, mert nehéz elé kerülni. Nem biztos, hogy elsőre menni fog. Ha elkaptad, akkor irány az alagút másik oldalán lévő lépcső! Itt van a tolvaj háza, és a családja. Döntésedtől függetlenül Ron elengedi a tolvajt, ami miatt csak 100GP-t kapsz majd, de ez nem zavar, mert a lépcső mellett találtál 200GP-t, ha minden igaz. A tolvajból raktárőr lesz, neked pedig ad egy gyűrűt, ami később segíthet.(Elárulom, nem fog, sőt, csak bajt hoz a fejedre.) Tolvajék megengedik, hogy náluk éjszakázz.

Miután végeztél a feladattal, már van pénzed. Irány a fogadó! Itt 30GP-ért vehetsz ki szobát. Mihelyst belépsz, megpillantasz egy fiatal lányt, aki szobát vett ki. Vegyél ki te is szobát éjszakára, majd irány az elemet! A lány már alszik, de a művésztársával még tudsz beszélni, ha akarsz. Másnap irány a koncert. A kocsmában a legelső dolgod legyen adakozni a tálba!(1/13) Ezután ülj le, és élvezd a műsort! Az előadás végeztével kövesd Tiffany-t(és az útonállókat, akik utána mentek)! Ne tétovázz, elsőre válaszd a segítséget. „Segítek neki”!(2/13)
Az ellenfeleket könnyebb legyőzni, ha a rablóbandás munkát választottad, mert akkor már 4. szinten vagy. Tiffany megkér, hogy beszéljetek a fogadóban. Látogasd hát meg! Megkér, hogy segítsd át az erdőn, erre is azonnal igent kell mondani!!(3/13)

Irány az erdő! Főcím, stb., és újra miénk az irányítás. Na itt egy picit unalmas rész következik annak, aki nem szeretne a későbbiekben az állandó savegame-viszatöltésekkel szenvedni, és átkozódni az ellenfelek erőssége miatt. Most jön egy kis „karaktertápolás”. Ennek az a lényege, hogy harc végén, amikor az xp-pontokat kapjuk, a gép nem osztja el őket. Tehát ha 30 xp-t kapunk, akkor nem lesz elosztva 15-15 pontra fifty-fifty arányban, hanem mindegyik karakter megkapja a 30 xp-t. Mindkét karakter igen fontos lesz a jövőben, így érdemes őket most egy picit tápolni. Ennek a lényege:
Bemész az erdőbe, megölöd a szörnyeket, kijössz az erdőből, irány a Kezdők háza, feltöltöd magad az épület legfelső szintjén. Mindig annyi szörnyet ölsz meg, amennyit csak tudsz, de ha veszélybe kerülsz, akkor gyere ki feltöltődni. Ezt úgy 12-13. szintig érdemes csinálni, mazohistáknak akár tovább is. J
Felhívom a figyelmet a támadó fa tava mellett lévő ládára, amiben a számszeríj igen jó fegyver Tiffany számára, így a játék elején.

Ha már mindkét karaktered legalább 12-es szinten van, akkor irány tovább!
Ajánlott szint 13-as, mert akkor Ron teljes sp-vel 5-ször tudja egymás után használni az X-csapást. De 10-es szint alatt senki ne induljon innét tovább!!!!  Csak 2-3 forduló, senki nem hal bele. Magasabb szintre nem érdemes fejleszteni, mert később egyszerűbb lesz xp-t szerezni, mert erősebbek lesznek az ellenfelek, de oda el kell jutni, ugye…. Egy szó, mint száz, tápolj 13. szintig, mert érdemes.

Az erdő bal oldalán van egy félig lerombolt ház(benne ládikó, 200GP). Az mellett megy az út.
Sajnos mire odaérsz a kép szélére, elered az eső. Irány vissza oda, ahol bejöttél az erdőbe. Északra mész, majd be a barlangba. Ismerkedés, stb., lényeg, hogy ott maradtok éjszakára, és te elhúzol tűzifáért. Ezt a félig lerombolt ház mellett találod. Mire visszatérsz Tiffany eltűnik, és a szobor oldalra mozdul. Irány utána.

Egy tavacskát találsz, és egy könyvet. Vedd fel a könyvet(Baktériumkönyv), a tónak hp/sp feltöltőereje van! Továbbmész. Nyírd ki a denevéreket, csak zavarnak! Ez vacak munka, mert egyszerre 4 támad rád. Nem ellenfelek, alig ütnek. Kevés xp-t kapsz értük, de meglepően gazdagok. 10GP vagy egy denevérnél, ami meglehetősen fura. Itt is találsz könyvet. Vedd fel!(Szekercék könyve)
Ha használtál X-csapást a denevérekre, akkor töltsd fel magad a tónál! A denevéres terem jobb felső sarkában van egy kapcsoló, azt használd! Menj le a lépcsőn! Vedd ki a szobor szeméből a Zafírt! Van ott 6 láda, jobbról a 4. az, amit keresel. Azt nyisd ki először! A többi ládával nem érdemes vacakolni, még 13-as szinten is hihetetlenül erősek. A játék demo verziójában még legyőzhetőek voltak, de a teljes verzióban már túl erősek itt a játék elején.
Jobbról a 4. láda, Fekete verseskötet. A következő szobában megtalálod a negyedik könyvet, a Vérmágia Kódexet. A könyveket helyezd fel a polcokra. Sorrend balról jobbra:
Vérmágia Kódex
Baktériumkönyv
Fekete verseskötet
Szekercék könyve

Kapd ki a ládából a 2 életitalt, majd irány lefelé!
A lávatroll alanyt ki ne engedd, érte majd később visszajövünk, majd olyan 25-30-as szinten teljes fegyverzettel, 4 személy, na akkor talán lesz ellene esély…. A nyálkát megölheted, ha akarod. Save-elj, majd irány az őrült!!  13-as szintnek nem nagy ellenfél, de vigyázz vele, mert tud mérgezni! Ha ezt tenné, akkor a csata végén azonnal rohanj a bejárat melletti medencéhez! Ezért ölted meg a denevéreket, hogy ott ne tartsanak fel. Nálam általában nem tud mérgezni, az ötödik X-csapástól általában kidöglik. Keltsd fel Tiffany-t, és mond neki, hogy „Ugyan, szóra sem érdemes”!!!!(4/13)  Ha már Tiffany is veled van, nézd meg a jobb oldali könyvespolcot, onnét tanulhat egy új dalt! Ezután menj ki a barlangból, és folytasd az utadat a félig ledőlt ház melletti ösvényen, ahol eleredt az eső!

A híd leszakadt, más utat kell keresnünk, de előtte még van egy kis teendőnk. A leszakadt híd baloldalán a fák között van egy titkos útvonal, azt fedezd fel. A híd mellől elindulsz balra, menj átlósan le jobbra. Ezután ismét balra, meg fogod találni. Egy titkos forrást találsz, benne egy nyakláncot. Ezt add oda Tiffany-nak, akár hogy ellenkedik is!(5/13)

Menj a leszakadt hídhoz képest jobbra! Az egyik fa mögött van egy láda, benne extra gyógyital. Megküzdesz a fával, majd tovább jobbra. Találsz egy ép hidat, tőle délre pár lépésre egy láda lesz, benne bőrpáncél. Azt Ron vegye fel. A hídőrnek fizesd ki a vámot, mert hát meg nem ölheted, ugye annak Tiffany nem örülne, szóval meg ne öld!!!(6/13) Át a hídon, majd vissza az útra, innét már egyenes az út Lianees-be!

Lianeesben először utasítsd el Tiffany pénzét, de akaratoskodik, ezért másodszorra fogadd el!(7/13) Tiffany úgy elrohan, elköszönni is alig van időnk, így hát búcsúzz el tőle a kikötőben!(8/13) Ez legyen az első dolgod Lianeesben!
Ez után már picit szabadabb vagy. Nézz körül nyugodtan, de még ne hagy el Lianeest! Vásárolgass kedvedre, beszélgess az emberekkel!
Azért van pár dolog, amit meg kell tenned. Vásárolj magadnak egy Karpengét! Már van elég pénzed rá, ha pedig nem lenne rá, akkor lesz rá később, de tedd meg még mielőtt kihajóznál Lianees-ből(erről majd később)!
Ugorj be valamikor az Őrszállásra, ott a pincében megtanítják neked a Ciklon-t, ami egy új támadási mód! Tömegek ellen hatékony(Pl. denevérek)

Ha végeztél, akkor indulj el vissza az erdőbe! Mikor a lerombolt hídhoz érsz, a barlang felőli oldalra, akkor találkozni fogsz néhány katonával. Elvileg vissza kéne rohannod a hajóhoz megnézni, hogy Tiffany elment-e már, de azt ajánlom, hogy a gyors futási sebességedet inkább használd ki újabb „tápoláshoz”. Szükséged lesz rá. Most gyorsan tudsz futni, és tudod a ciklont is. Ezt már igen sokszor be tudod vetni egymás után, így elég gyorsan tudsz xp-t szerezni a nyálkákból.  Felhívnám a figyelmed, hogy az életed mostantól a barlangban is feltöltheted. A 13-as karaktereddel most már nem leszel Jani, szóval egy 17-18-as karaktert hozz létre mindenképpen!!
Ha már tápoltál, akkor töltsd fel magad a barlangban, és irány vissza Lianees-be, hogy realizálhasd: Szerelmed már elhajózott, de a katonák a nyomában vannak! Van még egy dokk, ahol egy másik hajó áll. Ez északabbra van. Beszélj a fedélzeten álló kalózzal, aki nem fog felengedni, de visszafelé találkozhatsz a kapitánnyal, és elcsíphetsz egy beszélgetést, hogy másnap korán reggel indulnak! Ha valaki még nem tette volna, akkor tápoljon, vegyen karpengét, tanuljon Ciklust, a barlangban vegye ki a szobor szeméből a zafírt, stb!
Ha készen vagy, akkor irány a fogadó, ahol megszállsz éjjelre! De nem reggel fogsz felkelni, hanem éjjel. Menj fel a hajóra, és rejtőzz el a hajótestben. Pontosan nem mondom meg, hogy hol, valamire gyere már rá te is! J
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy eddig tartott a játék Demo verziója.

Hamar rájönnek, hogy potyautas vagy, a kapitány üzletet ajánl. Ha legyőzöd 3 emberét, akkor segít, ha nem…..
18-as szinten ciklonnal nem olyan nehéz ügy győzni. Fedezd fel a hajót! Ha elindulsz felfelé, akkor láthatod a Draco-t, a császárság léghajóját. A hajó alsó részében(ahol elbújtál) egy kisebb üzletecske üzemel, én egy kivert bőrpáncélt, és egy fém homlokpántot vettem itt. Neked is ezt ajánlom. Ha végeztél a hajón, akkor pihend ki magad a hálórészben, rád fér, nem lesz semmi, ami most jön!

A hajót beértétek, a látvány magáért beszél. Beszélj Alennel, és akkor átmehetsz. A másik hajó alsó részén save-elési lehetőséget találsz, a felső részen egy túlélőt. Itt nagy csata lesz, de majd magad meglátod. Éld túl!!!! Ha minden igaz Alen besegít. Menj be oda, ahonnét a katona kijött!

Egy börtönben ébredsz. Szerencsére Daren jön, és megment. Ha kedvezni szeretnél Tiffany-nak, márpedig ez a cél, akkor a „Váltassuk le magunkat” menüpontra mész, nem pedig a tömeggyilkosságra!!!(9/13) Mikor Tiffany megkér, hogy együtt barangoljátok be a hajót, akkor természetesem mondj igent!(10/13) Itt a hajón van elég időd mindenre, de vigyázz nem örök. Stark szabotálni fogja a hajtóművet.
Beszélj az őrökkel, az egyiknek kéne egy kártyapakli, ezt jegyezd meg! Fedezd fel a hajót! A legénységi szálláson tudsz save-elni. Tedd meg! A tiszti szálláson az orvosnál van egy daloskönyv, abból Tiffany megtanulja az altatódalt! A szemben levő ajtót is nézd meg! Amúgy csak mászkálj, és beszélgess, amíg Start akcióba nem lép, és sokat járkálj a hajtómű felé!! Addig beszélgess Alennel, és Darennel, amíg fel nem merül, hogy hol van Stark, és akkor menj el a hajtómű felé! Ron mondja azt, hogy még fél perc kell neki, és szedje össze a kártyát, az asztalról, majd adja oda az őrnek! Az eddig zárt szobába is menj be! Egy ládában találsz egy tigriskarmot, és a polcról megtanulhatod a pengeugrás technikáját.
Nézd meg a katona ágyát, alul balról a harmadik! Ha mindez megvolt, akkor hajrá: beszélj a társakkal. A tigriskarommal fegyverezd fel Darent! Menj a lifthez, és fogadj meg egy tanácsot! Ne pazarol el az sp-t az előőrsre! Edwin már keményebb ellenfél, bele mehet a combo!!!! Ki kell ugrani a hajóból. Ha minden jól ment, és nem rontottál el semmit, akkor Tiffany megkér, hogy fogd a kezét ugrás közben.(-)


Innentől egy ideid Darent irányítjuk. Cél: kijutni az őrült házából. Kapsz 20 percet, hogy ellenszérumold magad, mivel megmérgezett az a szemét.. Tipp: Minden hozzávaló után save-elj, így időt takaríthatsz meg, ha elsőre nem jön össze valami, visszatöltöd a save-et. 5 hozzávaló van.
1.szoba, bejárathoz képest balra. A ládából kiveszed a jégkarmot, és az órából kiveszed a mutatót, ami 41 percnél állt meg. Save-elsz.
2.szoba, bejárathoz képest északra és balra. Asztal, melyik elem nem rendeződik át? He rájössz, tiéd a Cyan-krém, itt is van óramutató, ami 23 másodpercnél állt meg. Save-elj
3.szoba, fent balra az első, itt a Zidane-fű, ha rájössz, hogy melyik hova ment.
4.szoba, fent balra a második, nyitogasd a ládákat, itt goblinvér.
5.szoba, fent jobbra az első. Ha bejutsz középre anélkül, hogy hozzáérnél egy szellemhez is, akkor tiéd a Terra só, persze ezt ki is kell vinni….  Ugyanide menj vissza még egyszer az óra miatt, kell a kismutató, ami 5 óránál állt meg, mikor az óráért jössz be, már nincsenek szellemek.

Kint az emeleti faliórába pakold bele a mutatókat olyan időre, ahol megálltak! Megvan a Garnet-por. Menj a felső emelet jobb oldal második szobába! Olvasd el az összes könyvet, tanuld meg a tigrisüvöltést, és keresd elő az ellenmérgek könyvét.

3.recept

2 csipet terra só, 7 csepp goblinvér, 4 szál zidane fű, 3 csipet cyan-krém, 4 szem garnet por
Ez lehet, hogy játékonként változik, próbálgasd végig a recepteket!

Menj ki a házból!!   Baloldalt van egy csatabárd, vedd fel! Ja igen a jégkarom igen jó fegyver Daren számára, használd! Menj ki az őrült birtokáról! Itt most 2 dolog történhet, attól függően, hogy mit tettél a játék elején. Én most a végigjátszás írásakor a Rablóbanda kiirtását választottam. Ha a tolvajfogásban jeleskedtél volna, akkor itt most le akarnák vágni Ron fejét, de Tiffany megmentené. Ha a rablótámadást választottad, akkor van némi teendőd is, ugyanis Ron épp a rablók haverjaihoz pottyan be. Ki kell jutni, nem nagy kunszt, főleg nem ilyen karakterszinten. Jó esetben Ron már legalább 18-as szinten van, így egyetlen ütéssel el tud intézni egy rablót, pedig a rablók még a fegyvereit is elvették. Egyébként Ronnak itt már az ikerkígyó nevű fegyver van a kezében, ha minden igaz. Alen és Stark segíteni fognak. Jobb oldalt találsz egy nagyon értékes ládikót, nem szabad kihagyni! A kijáratnál Tiffany már vár rád. Osztogasd el a szerzett cuccokat, pl. Alennek a csatabárdot! Nyírd ki a rablóvezért!

Visszatérve válassz csapatot. Én Tiffany-t, Alent, és Starkot ajánlom, de te döntesz, választhatsz bárkit. A városban semmi fontosabb dolgod, azt kivéve, hogy vásárolgass kedvedre, már ha van miből…..

A régi nem használt cuccaidat eladva most már úgy 12000-ed lehet, van miből vásárolni, de vannak árak is. Ha rám hallgatsz, akkor főleg Ront és Tiffany-t fejlesztgeted. Ha Ron-Tiff-Daren-Alen felállást választasz, meglátogathatod az őrültet is, bár lehet, hogy itt még túl erős lesz. Nem kimondottan fontos most elintézni, lesz rá alkalmad később is. Az erdő közepén, a tisztáson van a Draco. Nézd meg az új Draco-t! Mikor lefelé indulsz, a hajó elindul. Stark beszámolója után fogadd el Tiffany ajánlatát, hogy újra felfedezzétek a hajót!(11/13) Mielőtt a bezárt ismeretlennek segítenél, keresd meg Stan-t, az egyik kalózt, és beszélj vele!(1/19)
Szabadítsd ki Tray-t! Stark utasítására irány a pilótafülke! Az erőd felé mindenképpen beszélj Lance-al!(2/19) A hajtómű termében a jobb felső sarokban, a dobozban találd meg Stan hulláját.(3/19) Tiffany-nek mondd, hogy „Semmi baj, nyugodj meg!”!(12/13)

Leszállás után beszélj a jobboldali kalózzal, aki feltölti HP-d és SP-d. Az első emeleten figyeld meg Starkot a baloldalon! A jobb oldalon feltétlenül beszélj Stellával, és jegyezd meg, hogy melyik könyvespolc előtt állt! Csak ezután mehetsz fel a második emeletre. A második emeleten a feljárat mellett nézd meg a baloldali páncélbábut!(4/19) Északra a függöny közepétől picit balra van a titkos járat, de még ne menj el arra, csak miután elolvastad a szöveget, amit itt írok, mert itt van egy esélyed egy jó fegyvert szerezni Starknak, de ha nem sikerül nem lesz több esélyed! Előtte mindenképpen save-elj a feljárat mellett!!!  Mikor továbbmész Tiffany odamegy majd a falhoz, és értelmetlen szavakat motyog. Miközben odamegy, téged félretol. A többiek kirohannak, de te nehogy utánuk menj!!!!!!!!!! Ha rálépnél a kőre, amelyik a lépcső előtt van, akkor lezuhannál, ez mindenképpen megtörténik, de ne fuss azonnal jobbra! Teendők: Mikor a többiek kirohannak, lépj egyet északra(felfelé) Utána lépj kettőt jobbra, majd lefelé egyet a láda mellé! Így kikerülöd azt a követ, amelyik a lépcsőfeljáró után van közvetlenül. Ha elrontod, töltsd vissza a játékot, mert ezt a fegyvert később már nem lehet megszerezni, és ez a 2. legjobb fegyver Stark számára. Miután megvan a fegyver, zuhanj le a feljáró előtti kő segítségével!

Lent a katakombákban találsz majd 5 fényfoltot, amikre ha ráállsz, akkor 5 különböző beszélgetést fogsz hallani. Hallgasd meg mind az ötöt!!!!!(5/19)  Érdemes a csontikat is megölni, jó xp pontokat kapsz értük, és pénzük is van bőven, persze nem árt 2-3 extra gyógyital, de megéri, mert 1 csontinál 500GP van. Ja és csak minden második támadásukat használják csak ki! Sokszor védekeznek, vagy gyűjtenek erőt. Én 18-as szinten estem be ide, és már csak 500 xp választott el a 21. szinttől távozáskor. Ha mindennel végeztél, menj fel! Segíts Tiffany-nek, de nehogy elrohanj a léghajóra!!!!! Menj fel az első emeletre, a jobb oldalra a könyvtárba, oda, ahol Stella állt, és olvasd el az ott lévő könyvet! Balra fent a könyvespolcoknál balról a harmadik könyvespolc. Ezután mehetsz csak tovább a léghajóra.

Sternben. A karakterválasztásnál vigyázz arra, hogy Lance mindig veled legyen. A játék többi részében nem játszhatsz vele, legalább most szedje meg magát experience szinten. A főellenség elleni harcban jól jöhetnek a gyógyító varázslatai!!! Vedd fel Tiffany-t is a csapatba, és olvastasd el vele a könyvet a polcon!
A kórháztól délre találsz majd egy kereszt alakú erdőcskét, itt pedig Lance házát. Ide mindenképp ugorj be(persze Lance-al a csapatban)! Ezután irány a hegy! A hárpiák erősek, de lehet majd velük karaktert tápolni később, most csak győzd le őket, azt kész! A hegyen éjjel miután megvan a gyökér, menj be a kastélyba! Nem kell félned, ha elhasználtad az sp-d, mert újratermelődött a várakozás során. A szörnyet győzd le! A teleportra állva 2 ládához jutsz. 1 ónix, és 2000GP. Irány vissza Tray-hez a gyökérrel! Másnap Sternben beszélj Stellával! Menj be a kórházba, és nézd meg a nyakláncot, majd beszélj a nővérrel! Ezután menj a hegyekbe, és beszélj Tiffany-vel! A Dracoval szállj le és menj be a kórházba! Stella kótházában lapozzuk végig az asztalon található könyvet(6/19)!

Természetesen még ne indulj a kastélyhoz, mert még millió dolgod van……
Oda csak a játék végén menj majd.. de az még messze van. A főellenséget még véletlenül sem tudnád legyőzni….

Mostantól a játék végéig, a repülő kastélyig teljesen kötetlen a játékmenet. A most következő instrukciókat teljesen kihagyhatod, ha akarod, de szerintem ne tedd. Sok fontos, és izgalmas élmény történik még, amíg eljutsz minden karaktered maximális szintjére, minden támadást tudsz majd, és minden feladatot végrehajtottál.

Sajnos van egy rossz hírem. A világ erősebb, mint hinnéd, így egy kis tápolással kell kezdened!  Ha van pénzed, akkor a legjobb cuccokat a Draco-n az egyik kalóztól veheted meg. Ezek a játékban a legjobb megvásárolható cuccok, ezeknél már csak az egyedi fegyverek jobbak.

Bárkit választhatsz magadnak a csapatba, de én a következőket ajánlom:
Tiffany:  Eleve…..
Alen:  A legjobb barátod a játékban, a végsőkig kitart melletted.
Stark:  Irtó jó extrái vannak, főleg az „elektrogolyók”.
Ha úgy hozza a kedved, akkor beválaszthatod Tray-t is a két utolsó valamelyike helyett
Stella picit gyengécske, és a főellenség előtt úgyis meghal.
Darent pedig nem ajánlom, a főellenségnél vele is be fogsz szívni.
FONTOS!!!   Csak 1 csapatot válassz. 4 erős ember többet ér, mint 8 vézna.
Ne cserélgesd az embereket! Tiffany mindig legyen Ron mellett, egyrészt mert izé…
Másrészt pedig lesz majd egy igen jó támadása. Még valami: A másik 2 embered is biztos legyen. Semmiképp sem Daren, vagy Stella, választhatsz Tray, Alen, és Stark közül. Tray-t nem ajánlom, mert nincsenek extrái.
Miért jobb a fix csapat, mint ha állandóan változtatod: Kevesebb pénzből fel lehet fegyverezni őket. Kevesebb helyen kell szétosztogatni a speciális tárgyakat, pl: fegyverzetek a ritka kövekből(erről majd később).
A vadászmezőn(erről szintén később) a legtöbb karakternek lehet szerezni egy spéci fegyvert.
Ha mindenkinek kikéred a fegyverét, akkor csak 1 holdkövet szerezhetsz. De ha 3 fegyverrel kevesebbet kérsz ki, akkor 3-mal több holdkövet kaphatsz, így jut az egész csapatnak. Nem kell kikérni Stella, Daren, és Tray fegyverét, már ha a Tray-t hagytad ki a csapatból, ha Alent hagytad ki, akkor az ő fegyvere nem kell, ha Starkot hagytad ki, akkor szívás, mert az ő speckó fegyverét nem itt lehet megszerezni, hanem a császársági hangár melletti barlangszerűségben, és a legalsó szinten a lyuk mellett balra lévő tárolóban van az ajtó mellett.
A holdkövekből mindenkinek készíttess valamit, mert felezi az SP használatot! Tehát például Ron a „berzerkert” nem 60 sp-ért használja, elég csupán 30. A holdköveket vértnek ajánlom, mert azok úgyis drágák, meg azokat mindenki fel tudja venni!


Starknak ugye nem felejtetted el odaadni a fegyvert, amit a császárnál szereztél.
Először maradj azon a szigeten, ahol Stern romjai vannak! Szállj le a hajóval a hegyek mellé, olyan csapatot válassz, amiben Stella nincs benne, majd mikor sérülsz, ő feljavítja a csapatot.
A nyálkákat is támadhatod.  Sőt, arrafelé még egy smaragdot is találhatsz.
Innét el ne menj, amíg mindegyik csapattagod legalább 25-ös szinten nincs. Ron és Tiffany legalább 31-32-es szinten legyen!!!!
Ha ez megvan, akkor mehetsz kalandozni:

Őrült legyőzése:
Vedd be Darent a csapatba, és kaszabold le azt az őrültet, aki megmérgezte!!!!!
Új támadást kapsz cserébe!!!  Az őrült könyvtárában Tiffany is talál egy új dalt!!!!

Személyre szabott páncélok:
Az egyik pici szigeten készítenek páncélokat kristályokból, pl. ónix, zafír, stb.  Jó hely!!!

Lávatroll szörny:
Egy újabb kristály szerezhető, ha legyőződ a lávatrollt az őrült barlangjában. A végigjátszás elején volt róla szó, ott van, ahol Tiffany-t is megmentetted, ahol 4 könyv is volt.
Most már felnőttél a szörnyhöz!!!???!!!

A Draco fullextráztatása:

A császár szigete mellett van egy pici sziget, ott meg kell oldani egy feladványt, ha sikerül, akkor Stark új extrákat kap a hajóhoz. Közepes feladvány. Mastermind típus. És az ajtótól jobbra valamelyik kis IZÉben van Starknak az M30-as fegyver /a legjobb f. Stark számára/

A torony:
A játék elejéről ismerős lehet a torony is, amelyik körbe van véve hegyekkel. Erre le tudsz szállni(a léghajó árnyéka a torony tetején legyen).  Az utakat meg fogod találni. Az első terem egyszerű, kipróbálod mindegyik utat, amíg be nem jön az egyik.  A második teremben láthatatlan falak vannak, de rá lehet jönni az útra. A 3. terem is egyszerű, de jól figyelj, mert a bal alsó sarokban van egy láda 4 csizmával, azt szerezd meg!! A sárkányt csak akkor tudod kiolvasztani, ha Tiffany legalább 35. szintű. Megkapod a játék második legpusztítóbb támadását.

A Secret karakter.
Meg kellett hogy szerezd eddig a 3 könyvet, vagyis könyvdarabot. Benne voltak a leírásban, egy démon megidézéséről szóltak, vagyis csak az idéző szavakról, és lennie kell gumicsizmádnak, most is megtalálhatod a toronyban!
Válts jegyet hajóra Lianeesből Tyranba, és szerezd meg az utolsó könyvdarabot..
A kísértethajón papírlapokat(napló) kell gyűjteni, az alsó szinten van 5000GP.
A legalsó szinten a legészakabbra levő csontváz kezében van a könyvdarab, amit keresel.
5 naplólap van, 4 a földön, egy az egyik polcban. A polc melletti órában opált találhatsz!
Ha mind megvan, akkor megölheted a kannibált, van nála egy topáz.
Repülj el a szigethez, amelyiknek sav van a tetején! A csizma miatt nem lesz gond, idézd meg a démonurat, és ha te tudod győzni, akkor csapattag lesz. Felettébb erős tag, és nem kell fejlesztgetni, maximumon van.

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSS: 
Ha végképp nem sikerülne legyőzni a trollt…….
Ha nem sikerülne kiolvasztani a sárkányt………
Ha Ron-nak kéne egy új támadás(a játék legjobb támadása!!!!)

Akkor ide gyere!!!!!  Az a vadászmező!!!!
Minden belépéskor új szörnyek, stb. te majd te feltérképezed.

Ron a „főnix”-et csak akkor tudja megtanulni, ha már legalább 40-es szinten van.
Ha megvan ez a szint, akkor beszélj a démonlorddal, és győzd le. Legyen nálad kb. 10 db mézkörte, és egy-két koe-ran dió sem árt. Ha lehet, legyen nálad a Wyvern, és legyen valami holdkő-cuccod is! Nem lehetetlen ezek nélkül sem, de a játék legnehezebb ellenfelével van dolgod, és párbaj lévén csak Ron küzd!

Egy tipp, Daren és Stella fegyverét ne kérjük ki, mert a játék végén úgysem lesz haszon belőle.
Mondom, miket kérj ki, sorrendet te döntöd el:
Wyvern(Ron)
Efreet(Tif)
Viharbalta(Alen)
4 db holdkő(1.2-ben már sajnos csak egy holdkő kérhető ki. Én azt Ron-nak adnám oda a helyetekben)

Figyelem!!!!   Ha megszereztél egy holdkövet, akkor azonnal vegyél belőle páncélt, mert ha már van nálad holdkő, és újat akarsz kikérni, akkor az új elvész.
Irány a repülő kastély!!!!!!!
Figyelem, ha 20-25-ös szinten vagy az akkori felszereléseiddel, akkor igencsak vásárolj be varázsitalokból, tonnaszámra szerezz be hp, és sp tuningoló italokat!
Ha a csapatod 40-45-ös szintű emberekből áll a legjobb fegyverekkel, pajzsokkal, és a legjobb támadásokat tudják, akkor maximum talizmánnak vihetsz el 1-2 üvegcsét, használni úgysem fogod. Ezen a karakterszinten már a főellenség sem valami komoly kihívás.


Beszélj Starkkal/kalózzal a hajó orrában, hogy igen, irány a kastély!! Bent nincsenek ellenfelek, de meg kell oldani egy-két rejtélyt. Először is: Beszéljünk minden nap mindenkivel, többször is, és mielőtt aludni mennénk, még egyszer beszéljünk mindenkivel!
Fedezd fel a kastélyt! Menj be az alsó szinten a jobb oldali falban lévő felső szobába! Nézd meg a második fáklyát a falon! Beszélj Stark-al! Lance-ot ne ütögesd, még baja leszJ, Inkább csak védekezz!

Első nap:
Nem sok dolog történik ezen a napon, de azért van pár dolog, amit meg kell tenned. Menj ki a kastélyból! Beszélj Stellával(7/19). Ugorj be Lance-hoz, beszélj vele, majd nézd meg a polcát!(8/19) Menj be Stella szobájába, és vedd le az altatót a polcról.(9/19) Menj be az alsó szinten az északi/fent/ falban lévő baloldali szobába. Itt a jobb alsó sarokban(a faltól nem látod) van egy lejárat a borospincébe. Menj le!(10/19) Add oda a kiütő mixet Lance-nak, majd nézd meg a polcait!(11/19) Beszélj Starkkal is!(12/19) Beszélj mindenkivel, lefekvés előtt! Elmehetsz aludni, de azért save-elj lefekvés előtt, hátha valamit kihagytál!

Második nap:
Menj le a borospincébe, itt a baloldalon alul van egy titkos lejárat. Állj be a két hordó közé, úgy hogy tőled jobbra, és balra is legyen hordó! Ezután menj egyet lefelé, így elvileg csak a fejed látszik a faltól. Ezután lépj jobbra, majd kettőt lefelé, végül kettőt balra! Biztos sikerül lejutni!(13/19) Ne rohanj azonnal szólni a többieknek.(13/19), hanem vizsgáld meg a holttestet. Találsz a kezében egy lapot(14/19), rajta számokkal: 12:11:10, ezt jegyezd meg. Vizsgáld meg a holttest melletti üvegszilánkokat!(15/19) Mutasd meg mindenkinek a papírt(beszélj mindenkivel, ha ma még nem beszéltél senkivel, akkor duplán kell)! Menj be Daren szobájába, és állítsd az órát 12:11:10-re!(16/19) Egy számot fogsz találni ott. A számot jól jegyezd meg, mert minden játékban más, írd le! A könyvtárban keresd meg az ajtónyitó varázsszavak könyvét, és lapozz a megadott oldalra!(17/19) A titkos szobában nézd meg az összes cuccot.(18/19) Találsz majd egy kéziratot, és egy apróságot a Tribalokról(1.2-ben már csak a kéziratot fogod megtalálni). Az összehasonlított papírokat is mutasd meg mindenkinek!! Save, majd alvás…..

Harmadnap:
Menj be Tiffany-hez!!!!!!(13/13)(19/19) A visszaemlékezés után olvassátok el a könyvet a polcon! Ha minden jól megy, követted az utasításokat, és rájöttél minden nyomra, akkor Ron kilépve a szobából rájön, ki az őrült!!!!!!! Menjetek le! Ott találod ?????-t(nem lövöm le, hogy ki, majd te rájössz). Ha a játékban szereplő összes szerelmi helyzetben jól döntöttél(pl: nem ölted meg a hídvámost a játék elején, stb.), mindig segítettél Tiffany-nak, kedves voltál vele(pl: nekiadtad az erdőben talált nyakéket) akkor nem hal meg!!

UI: A kastélyból van egy teleport átjáró a Vadászmezőre a katonai lakrészeknél az egyik ágy mögött van egy titkos lejárat.(1.2-ben a ládában egy vadászbérletet is találsz, amivel ingyen bemehetsz.) Fel lehet tápolni a karaktereket picit a főellenségre, de a holdkőnek itt már nem veszed hasznát(hisz nem lehet eljutni a vértkészítőhöz).

Még van egy ici-pici dolgod, de tényleg nem sok: Öld meg a főellenséget!!!!!

The End!!!!